Autumn alcoholic drink.Warm pear mulled wine.Pear wine with spices on old vintage wooden table

Domácí horká hruška | Recept

Horká hruška je snadná na přípravu a svou chutí potěší velké i malé!

Ingredience:

  • 2 svitky skořice
  • 4 tobolky kardamomu
  • 2 litry hruškového džusu
  • 5 cm kousek zázvoru
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • šťáva ze 4 limet
  • nastrouhaná kůra ze 2 limet
  • 1 zralá hruška (nakrájená na plátky, na ozdobu)

 

Postup:

  1. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Ze 2 limetek nastrouháme kůru, ze 4 pak vymačkáme šťávu.

  3. Koření zavážeme do plátýnka i s kůrou limetek, vložíme do hrnce a zalijeme džusem, přidáme cukr, plátky zázvoru a limetkovou šťávu

  4. Jakmile začne tekutina bublat, snížíme teplotu zdroje a vaříme 5 minut

  5. Vyjmeme balíček s kořením a rozlijeme nápoj do sklenic.

  6. Podávejte ozdobené svitky skořice a plátky hrušky.

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.