Green_oriznuta

Jak můžeme šetřit vodu v naší domácnosti?

Současným tempem může nedostatek vody v roce 2030 vyhnat odhadem 700 milionů lidí z jejich domovů.
V současné době nemá přístup k čisté vodě více než miliarda lidí na Zemi, což je asi jeden člověk z osmi. Každý rok zemře v nedostatku čisté vody a špatné hygieně spojené s jejím nedostatkem asi 300 000 dětí ve věku do pěti let. Současným tempem může nedostatek vody v roce 2030 vyhnat odhadem 700 milionů lidí z jejich domovů. 
 
Je nejvyšší čas se zamyslet i nad naší vlastní spotřebou a přispět tak ke zpomalení této katastrofy. Jak můžeme šetřit vodu v naší domácnosti?
 
Při běžné hygieně:
  • Upřednostněte sprchu před vanou
Každý si rád dopřeje horkou vanu plnou bylinek či voňavých bomb a pěn. Zkuste si z horké vany udělat místo denní rutiny spíše výjimečnou záležitost. Při napuštění vany se spotřebuje průměrně 100-150 l vody, při sprchování je průměrná spotřeba 30-50 l.
 
  • Vypínání vody při čištění zubů
I tato malá změna v naší denní rutině dokáže ušetřit opravdu spoustu vody
 
V kuchyni:
  • Myčka
Dlouhodobým pomocníkem v šetření vody je rozhodně myčka. Nejenom
že ušetří náš čas, ušetří nám v průměru několik desítek litrů vody měsíčně. Myčku zapínejte až tehdy, pokud je pravdu plná. 
 
  • Omývání zeleniny a ovoce
TIP: Ovoce a zeleninu umývejte v misce s vodou. Vodu poté využijte na zalití vašich rostlinek
 
Pomocníci v domácnosti, které jsou kvalitní a šetří vodu?
Představujeme Vám baterie METALIA ECO!
 
Metalia Eco je designová řada vodovodních baterií vyrobená v České republice ve výrobním závodě ve Znojmě. Tyto baterie s inovativními řešeními umožňují uživatelům větší komfort obsluhy, šetří vodu a snižují výdaje domácnosti. 
 
Vodu šetří díky výklopnému aerátoru, jehož průtok je 7,5-9l /min. Díky tomu vybrané baterie dokáží ušetřit až 54% vody při běžné spotřebě. 
Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.