Fertilizer for grass growth in granules with gloves and scoop on the grass

Podzimní hnojení

Pomalu se blíží čas klidu a ticha v zahradách, a ačkoli se toto období na první pohled může zdát jako nudné, opak je pravdou. V zimním období totiž probíhá v půdě mnoho důležitých procesů, o kterých nemáme ani tušení. Podzim v zahradě není jen hrabání listí, barevné dýně a pozdní brambory. Ještě předtím, než se s našimi posledními úlovky přesuneme pěkně do útulného tepla domova, můžeme na zahradě zadělat na kvalitní půdu pro úrodnou přístí sezónu. Důvodů, proč zahrádkáři jako poslední krok podzimní péče o záhony a trávníky doporučují ještě zahradu pohnojit, je víc. Za prvé – hnojivo zvýší odolnost našim celoročně hýčkaným rostlinkám a zároveň jim dodá dostatek živin a sil potřebných k přezimování. Za druhé – samotná půda si díky správnému vyhnojení a zpracování odpočine, nabere sílu a další sezóna tak bude ve znamení kvalitní sklizně. Do půdy je potřebné doplnit živiny, které rostliny během vegetace spotřebovaly.

Podzimní hnojivo využijete na rostliny, stromy i trávník.

Proč je tak důležité ?

Na rozdíl od hnojiv dusíkatých, která jsou pro svojí schopnost podpory růstu využívaná zejména zjara, se na podzim v regálech objevují hnojiva s vyšším obsahem prvků jako je hořčík a draslík. Správná dávka draslíku pomáhá pletivům rostlin vyzrát, zvyšuje jejich pevnost a odolnost a rostliny tak lépe přečkají nepřízeň zimního počasí bez zásadních poškození a bez rozpuku houbových chorob.

Dříve, než dáte na trávník podzimní hnojivo na trávu, je potřeba trávník řádně ošetřit a připravit.

Základ je:
• shrabat listí
• posekat trávu (cca na 4 cm výšky)
• a odstranit trávní plsť, tedy nesesbírané zbytky posekané trávy

Následně proveďte na trávníku vertikutaci, čímž se půda provzdušní. Až nyní můžete vzít podzimní hnojivo na trávu s vyšším obsahem draslíku a hnojení celé zahrady tak dovést ke konci. Každému trávníku také prospěje přihnojení kompostem. Na úplný závěr trávník pořádně zalejte, protože nerozpuštěné hnojivo se nedostane přesně tam, kam má, tedy ke kořenům.

Z naší nabídky doporučujeme tato hnojiva:

Podzimní hnojivo na trávu

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.