šablona_titulní_foto

REBARBOROVÝ CHLEBÍČEK

Milujete vláčné buchty? Pak musíte vyzkoušet tento rebarborový chlebíček z celozrnné mouky.          Díky kefíru a oleji je výsledek naprosto perfektní – vláčný, voňavý a nezapomenutelný moučník.

Rebarbora:
rebarbora 200 g
cukr krupice 100 g
mletá skořice 1 lžička

Těsto:
celozrnná hladká mouka (pšeničná) 300 g
cukr krupice 100 g
řepkový olej 70 g
vejce 1 ks
citronová kůra (bio; najemno nastrouhaná)
kefír 250 g
sůl 1 špetka
vanilka (mletá) 1 lžička
jedlá soda 1/2 lžičky
kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky

Postup přípravy:
1. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Ty dejte do misky, přidejte skořici a cukr      a nechte rebarboru pustit šťávu – cca 20 minut. Po této době přebytečnou šťávu slijte a zpracujte těsto.

2. V jedné míse smíchejte mouku, cukr, sůl, sodu, kypřicí prášek a vanilku. V druhé míse promíchejte kefír spolu s vejcem, olejem a citronovou kůrou.

3. Tekutou směs přelijte k suché a pomocí cukrářské stěrky vypracujte těsto. Nakonec přidejte okapanou rebarboru a vše ještě promíchejte.

4. Formu na chlebíček vymažte trochou másla a vysypte strouhankou. Těsto přendejte do formy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 35 minut.

5. Po této době těsto zkontrolujte špejlí. Pokud na ni nebude přilepené těsto, můžete chlebíček vytáhnout. Nechte ho vychladnout cca 1 hodinu a poté ho můžete nakrájet a jíst.

Navštivte naše prodejny a objevte široký výběr produktů pro pečení.

 

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email