skořicoví_šneci

SKOŘICOVÍ ŠNECI

Těsto

250ml mléka

25g čerstvého droždí

75g másla

45g cukru krystal

400g hladké mouky

½ lžičky soli

 

Náplň

80g másla

45g cukru krystal

2 lžíce mleté skořice

 

Poleva

125g mascarpone

125g polotučného tvarohu

moučkový cukr (dle chuti)

 

Postup přípravy

Zahřejte mléko. V míse smíchejte mouku, sůl a cukr krystal. Ve směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí. Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut. Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto důkladně, ideálně ručně, zpracujte. Kynuté těsto je dobře zpracované, když se přestane lepit na ruce.

Přikryjte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut.

Mezitím si připravte náplň a polevu. Na náplň rozpusťte máslo, přidejte cukr a skořici. Připravenou směs dejte ztuhnout do lednice. Na polevu stačí pouze smíchat všechny ingredience dohromady.

Těsto vyválejte do tvaru obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zarolujte. Nakrájejte na přibližně třícentimetrová kolečka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Šneky na plechu nechte kynout dalších 30 minut. Na dno trouby umístěte mísu s vodou, těsto po upečení bude krásně vláčné. Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů. Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou.

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email