Těsto
250ml mléka
25g čerstvého droždí
75g másla
45g cukru krystal
400g hladké mouky
½ lžičky soli
Náplň
80g másla
45g cukru krystal
2 lžíce mleté skořice
Poleva
125g mascarpone
125g polotučného tvarohu
moučkový cukr (dle chuti)
Postup přípravy
Zahřejte mléko. V míse smíchejte mouku, sůl a cukr krystal. Ve směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí. Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut. Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto důkladně, ideálně ručně, zpracujte. Kynuté těsto je dobře zpracované, když se přestane lepit na ruce.
Přikryjte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut.
Mezitím si připravte náplň a polevu. Na náplň rozpusťte máslo, přidejte cukr a skořici. Připravenou směs dejte ztuhnout do lednice. Na polevu stačí pouze smíchat všechny ingredience dohromady.
Těsto vyválejte do tvaru obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zarolujte. Nakrájejte na přibližně třícentimetrová kolečka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Šneky na plechu nechte kynout dalších 30 minut. Na dno trouby umístěte mísu s vodou, těsto po upečení bude krásně vláčné. Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů. Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou.