Crescent shaped Christmas cookies with wallnut and icing sugar

Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky | Recept

Suroviny:

  • 280 g pohankové celozrnné jemné mouky
  • 200 g změklého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 120 g vlašských/lískových ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z půlky citronu
Na obalení:
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr + skořicový cukr

Všechny suroviny smícháme v těsto, které necháme odpočinout minimálně 12 hodin v chladu. 

Poté těsto vyndáme a tvarujeme rohlíčky.

Pečeme 12-15 min. na 170°C.

Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru a 1 lžící vanilkového + skořicového  cukru.

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.