SUROVINY
350 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
170 g másla a na vymazání formy
100 ml mléka
4 vejce
1 prášek do pečiva
hrubá mouka na vysypání formy

POSTUP
Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme vejce      a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 60 minut. Hotového beránka necháme zchladnout ve formě a teprve poté    ho vyklopíme.

TIP
Množství těsta je na menší formu.

Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se v těstě neoddělil tuk (mělo by v sobě jemné krupičky). Těsto se pak může ve formě při pečení srazit a nevyběhne. Pokud se to přece jen stane, nezoufejte. Postavte mísu s těstem do teplé vodní lázně a třete tak dlouho, dokud se tuk nerozpustí      a nespojí s ostatními surovinami opět v hladké těsto.