Horká hruška je snadná na přípravu a svou chutí potěší velké i malé!
Ingredience:
- 2 svitky skořice
- 4 tobolky kardamomu
- 2 litry hruškového džusu
- 5 cm kousek zázvoru
- 3 lžíce krupicového cukru
- šťáva ze 4 limet
- nastrouhaná kůra ze 2 limet
- 1 zralá hruška (nakrájená na plátky, na ozdobu)
Postup:
Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.
Ze 2 limetek nastrouháme kůru, ze 4 pak vymačkáme šťávu.
Koření zavážeme do plátýnka i s kůrou limetek, vložíme do hrnce a zalijeme džusem, přidáme cukr, plátky zázvoru a limetkovou šťávu
Jakmile začne tekutina bublat, snížíme teplotu zdroje a vaříme 5 minut
Vyjmeme balíček s kořením a rozlijeme nápoj do sklenic.
Podávejte ozdobené svitky skořice a plátky hrušky.
Doporučení
Pro dospělé lze horkou hrušku doplnit o 500 ml tmavého kořeněného rumu, například Captain Morgan.