šablona_titulní_foto

HMYZÍ HOTEL

Proč je důležité mít na zahradě hmyzí hotel
Hmyzí hotel představuje uměle vytvořený úkryt pro hmyz, který slouží jako bezpečné místo pro hnízdění a odpočinek. Proč byste měli zvážit umístění hmyzího hotelu i ve své zahradě? Tento domeček je nejen esteticky přitažlivý díky svému dřevěnému designu, který se skvěle hodí do každé zahrady, ale také poskytuje prostor pro různé přírodní materiály, jako jsou polínka, šišky a piliny. Nicméně je důležité si uvědomit, že hmyzí hotel není pouhým dekoračním prvkem. V tomto článku si přiblížíme důvody, proč by měl být hmyzí hotel nedílnou součástí každé zahrady, jakého hmyzu se můžete dočkat a kam ho umístit, aby Vám a Vaší zahradě přinesl maximální užitek.

Účel hmyzího hotelu
Hmyzí hotel přispívá k biodiverzitě tím, že poskytuje úkryt a podporuje rozmnožování různých druhů hmyzu. Jeho obyvatelé pomáhají chránit Vaše rostliny před škůdci a zajišťují efektivní opylování Vaší zahrady, čímž přispívají k jejímu krásnému rozkvětu. Domečky pro hmyz jsou oblíbené u zahrádkářů, kutilů a zejména u dětí, kterým poskytují jedinečnou příležitost pozorovat fascinující chování živočichů a jejich životní cykly zblízka.

Obyvatelé hmyzího hotelu
Opylovači: Mezi časté návštěvníky hmyzího hotelu patří včelky samotářky, které jsou menší než včely žijící ve společenství, nevytvářejí med a jsou mírumilovné.

Jestliže se potýkáte se škůdci jako jsou mšice, hmyzí hotel může být Vaším spojencem.
Slunéčka sedmitečná a škvoři, kteří se mohou usadit v hmyzím hotelu, Vám mohou pomoci s likvidací mšic, červců a svilušek.

Hmyzí hotel poskytuje prostor pro kuklení motýlů a je oblíbený i mezi ohroženými druhy, jako jsou čmeláci a různé druhy brouků a létajícího hmyzu.

Umístění hmyzího hotelu
Hmyzí hotel je vhodné umístit na slunné místo orientované na jih, ideálně do závětří. Je důležité umístit ho blízko rostlin, aby poskytoval útočiště hmyzu a zároveň zajistit, aby zůstal na svém místě po několik let. Po umístění můžete očekávat první návštěvníky a přispět tak k biodiverzitě Vaší zahrady.

Moderní zahrady již nejsou jen o trávníku a jezírku s rybami. Je důležité si uvědomit, jak svým chováním ovlivňujeme planetu a živočichy, kteří na ní žijí. Hmyzí hotel je jedním z kroků, jak přispět k udržení biodiverzity a rozvoji Vaší zahrady.

Navštivte naše prodejny a objevte široký sortiment hmyzích hotelů a další příslušenství pro Vaši zahradu.

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.