šablona_titulní_foto

PŘÍPRAVA NA JARO

Příprava na jaro

V tomto období nastává čas připravit si půdu pro krásný a zdravý trávník. Jakmile pominou mrazy, doporučujeme vápnění trávníku, což nejen zvýší pH půdy, ale také usnadní trávě vstřebávání živin.

Přichází také ideální čas na předpěstování rostlin ze semínek. Můžete vysévat oblíbené květiny, bylinky a zeleninu. Naše prodejny nabízejí veškeré potřebné vybavení, včetně osiv, substrátů pro výsev                a množení, rašelinových i lehkých květináčů, minipařenišť, sadbových desek a dalšího příslušenství.

Nyní je také vhodná doba pro péči o stromky a keře. Je důležité provést jejich ořezání a prosvětlení,       a případně keře tvarovat a prořezávat ploty. Nezapomeňte na prořezávání maliníků, ostružiníků, kanadských a kamčatských borůvek, brusinek a vinné révy.

Zvláštní pozornost věnujte angreštům a rybízům, které je třeba co nejdříve prořezat, aby se zabránilo vylamování již narašených pupenů. Po ořezávání je vhodné rány na větvích ošetřit stromovým balzámem nebo štěpařským voskem.

Zavítejte do našich prodejen a objevte kompletní sortiment pro efektivní péči o vaši zahradu!

 

NÁŠ TIP! Náš inovativní prostředek STOP Přezimující škůdci představuje přírodní postřik navržený          k posílení odolnosti a obranyschopnosti rostlin proti škůdcům. Účinně zasahuje proti přezimujícím škůdcům, jako jsou mšice, svilušky, štítenky, puklice, mery, píd’alky a další. Výrazně snižuje jejich výskyt v následujícím období. Lze ho použít na vajíčka a larvální stadia na jádrovinách (jabloně, hrušně), peckovinách (třešně, višně, švestky, slivoně, meruňky, broskvoně) a na vinné révě. Produkt je šetrný          k užitečným organismům, je vhodný pro ekologické zemědělství. Doporučuje se aplikovat v měsících únor a březen.

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.