blog_auto

PÉČE O AUTO

Jak pečovat o auto v zimě

Zimní období přináší nejen chladné teploty, ale také zvýšené nároky na péči o Vaše vozidlo. Jakmile se postaráte o své auto tak, jak máte, zaznamenáte změnu k lepšímu. Přinášíme Vám několik klíčových tipů, jak udržet Vaše vozidlo v optimálním stavu i v náročných zimních podmínkách.

Kromě standardní výbavy je v zimě nutné do svého arzenálu přidat pár klíčových doplňků, které Vám mohou ušetřit nemalé starosti. Mezi ně patří tažné oko, rozmrazovač skel a zámků (ten by měl být nejlépe uložen v baťůžku, protože v zamrzlém autě Vám bude v případě potřeby k ničemu). Nezapomeňte mít s sebou také smetáček, škrabku a sněhové řetězy.

Základní výbavou pro bezpečné zimní cesty jsou bezesporu kvalitní zimní pneumatiky s dostatečným vzorkem. I když minimální hloubka dezénu je stanovena na 4,0 mm, platí jednoduché pravidlo: čím hlubší vzorek, tím lepší jízdní vlastnosti v zimních podmínkách.

V zimním období je také nezbytné vyměnit všechny kapaliny ve vozidle za odpovídající nemrznoucí varianty. Zamrzlá nafta může být příčinou nepříjemného vypnutí motoru. V případě, že se Vám to stane, odtáhněte vozidlo na teplejší místo, například do garáže, aby nafta rozmrzla. Preventivně je vhodné přidávat do paliva aditiva, která dokáží předejít tvorbě ledových krystalů v naftě, zejména pokud teploty klesnou pod -15 stupňů Celsia.

Pamatujte také na to, že jízda na sněhu a ledu vyžaduje speciální přístup. Buďte připraveni na větší odstup od ostatních vozidel, přizpůsobte svou jízdu podmínkám a buďte více předvídaví.                  Bezpečnost na cestách má přednost a v zimním období to platí dvojnásob.

Navštivte naše prodejny a objevte široký sortiment produktů pro účinnou péči o Vaše vozidlo!

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.