šablona_titulní_foto

KEDLUBNOVÉ PLACIČKY

Ingredience na placičky:

300 g kedlubny

100 g balkánského sýru

1 vejce

50 g hladké mouky (špaldové)

2 lžíce nasekané pažitky

sůl

pepř

přepuštěné máslo

 

Ingredience na dip:

1 zakysaná smetana

sůl

pepř

pažitka

několik kapek citrónu

 

Postup:

Kedlubnu si oloupejte a nastrouhejte nahrubo. K tomu najemno přistrouhejte balkánský sýr. Přidejte vejce a vše dobře promíchejte. Nakonec přimíchejte mouku a nasekanou pažitku a podle chuti osolte    a opepřete. Na pánvi si rozehřejte lžičku přepuštěného másla a opékejte na něm placičky z obou stran do zlatova. Na dip si dejte do misky zakysanou smetanu a podle chuti ji osolte a opepřete.         Nakonec přidejte nasekanou pažitku a vše dochuťte několika kapkami citrónu.

 

LISTY NEVYHAZUJTE

Úplně všechny nadzemní části kedlubny jsou jedlé a nejinak je tomu s listy, můžete z nich upéct kedlubnové chipsy!

 

 

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.