Ingredience na placičky:
300 g kedlubny
100 g balkánského sýru
1 vejce
50 g hladké mouky (špaldové)
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř
přepuštěné máslo
Ingredience na dip:
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
pažitka
několik kapek citrónu
Postup:
Kedlubnu si oloupejte a nastrouhejte nahrubo. K tomu najemno přistrouhejte balkánský sýr. Přidejte vejce a vše dobře promíchejte. Nakonec přimíchejte mouku a nasekanou pažitku a podle chuti osolte a opepřete. Na pánvi si rozehřejte lžičku přepuštěného másla a opékejte na něm placičky z obou stran do zlatova. Na dip si dejte do misky zakysanou smetanu a podle chuti ji osolte a opepřete. Nakonec přidejte nasekanou pažitku a vše dochuťte několika kapkami citrónu.
LISTY NEVYHAZUJTE
Úplně všechny nadzemní části kedlubny jsou jedlé a nejinak je tomu s listy, můžete z nich upéct kedlubnové chipsy!