šablona_titulní_foto

MALOVÁNÍ

Jak se vybavit pro malířské práce

Malování může být chaotická a náročná práce, a proto je nezbytné chránit sebe i své oblečení. Správně zvolený ochranný oděv nejen poskytne pohodlí, ale také Vás ochrání před nebezpečnými chemikáliemi, rozlitými tekutinami a dalšími potenciálními riziky.

Ať už jste profesionální malíř nebo kutil, vhodné vybavení je zásadní. Bez ohledu na to, zda malujete stěny, nábytek nebo klempířské výrobky, můžete se setkat s různými materiály, jako jsou barvy, oleje nebo spreje. Základem každé práce je ochrana pracovního oděvu, dýchacích cest a očí.

 

Výběr správného pracovního oděvu pro malířské práce

Při výběru vhodného oblečení na malování jsou klíčové materiál a střih. Ideální je oblečení, které Vás ochrání před postříkáním a politím, zároveň však bude pohodlné a prodyšné.

Bavlněné materiály a směsi jsou oblíbenou volbou pro svou lehkost, prodyšnost a absorpční schopnost. Můžete si vybrat montérkovou bundu, pracovní kalhoty nebo kombinézu. Při volbě stylu preferujte volné oblečení, které neomezuje pohyb. Těsné oblečení může způsobit nepohodlí a omezit pohybový rozsah, což může představovat bezpečnostní riziko. Volte oblečení s dlouhými rukávy a kalhotami, aby pokožka byla co nejlépe chráněna před nebezpečnými chemikáliemi nebo barvami.

Pro zajištění vždy čistého oblečení na malování volte například jednorázový pracovní oblek, který pokrývá celé tělo od hlavy až k patě. Při této činnosti se však doporučuje vyhnout se netkaným textiliím a PVC materiálům. Chraňte i svou obuv pomocí jednorázových návleků, sahajících od kotníku až ke kolenům.

 

Ochranné pracovní prostředky při malování

Nebezpečné výpary, chemikálie a úlomky mohou ohrozit Vaše zdraví, a proto je nutné používat správné vybavení. Mezi důležité ochranné pomůcky patří masky, rukavice a ochrana očí.

 

Příprava prostoru pro malování

Ať už malujete uvnitř nebo venku, je nezbytné připravit prostor tak, aby nedošlo k poškození míst, která malovat neplánujete. Použijte ochranné plachty k zakrytí stěn, nábytku, trámů dveří a oken. S pomocí malířské pásky můžete spojit konce plachet pro lepší izolaci nebo ochránit spínače světel a zásuvky.

V případě malování v interiéru vždy dostatečně větrejte, a to i při používání ochranného respirátoru.

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.