blog_dřevěné_nádobí

DŘEVĚNÉ NÁDOBÍ

Proč zrovna dřevěné nádobí?

Dřevěné nádobí je stálicí v našich kuchyních a zároveň je i oblíbeným současným trendem, a to z mnoha dobrých důvodů.

Šetrnost k životnímu prostředí: Dřevo je přírodní materiál, a proto jsou předměty z něj nejen funkční, ale také ekologicky šetrné.

Příznivé vlastnosti: Různé druhy dřeva obsahují esenciální oleje s léčivými vlastnostmi.

Odolnost: Dřevo odolá pádu a nerozbije se, na rozdíl od skla nebo keramiky.

Nízká tepelná vodivost:  Vařečky nebo špachtle zůstávají studené při kontaktu s horkým jídlem a horká polévka v dřevěném talíři zůstane teplá déle.

Všestrannost: Dřevo lze kombinovat s různými materiály a hodí se do různých stylů.

Péče o dřevěné nádobí:

Po každém použití opláchněte výrobek pod tekoucí vodou a otřete sodou pro odstranění nepříjemného zápachu. Přidání citronové šťávy nebo hrubé jedlé sody pomůže odstranit zápach a nádobí dezinfikovat. Skladujte jej na suchém, dobře větraném místě, což prodlouží jeho životnost a zabrání množení bakterií. Zvláštní péči vyžadují například dřevěná prkénka.

Základní pravidla péče o prkénko:

Mezi použitím by mělo být prkénko suché. Čištění je doporučeno pouze vlhkou houbičkou, minimalizujte kontakt s vodou, ať neporušíte vrstvu ochranných olejů, kterým jsou prkénka napuštěna. Nemyjte v myčce nádobí a nepoužívejte v mikrovlnné troubě nebo troubě.

Výhodou dřevěného nádobí není jen funkčnost, ale také spojení s přírodou a vytváření jedinečné atmosféry v každé kuchyni.

Sdílejte
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Používáme technologie, jako jsou cookies za účelem analýzy návštěvnosti, cílené reklamy a zajištění fungování stránek. Více o ochraně osobních údajů.