Proč zrovna dřevěné nádobí?
Dřevěné nádobí je stálicí v našich kuchyních a zároveň je i oblíbeným současným trendem, a to z mnoha dobrých důvodů.
Šetrnost k životnímu prostředí: Dřevo je přírodní materiál, a proto jsou předměty z něj nejen funkční, ale také ekologicky šetrné.
Příznivé vlastnosti: Různé druhy dřeva obsahují esenciální oleje s léčivými vlastnostmi.
Odolnost: Dřevo odolá pádu a nerozbije se, na rozdíl od skla nebo keramiky.
Nízká tepelná vodivost: Vařečky nebo špachtle zůstávají studené při kontaktu s horkým jídlem a horká polévka v dřevěném talíři zůstane teplá déle.
Všestrannost: Dřevo lze kombinovat s různými materiály a hodí se do různých stylů.
Péče o dřevěné nádobí:
Po každém použití opláchněte výrobek pod tekoucí vodou a otřete sodou pro odstranění nepříjemného zápachu. Přidání citronové šťávy nebo hrubé jedlé sody pomůže odstranit zápach a nádobí dezinfikovat. Skladujte jej na suchém, dobře větraném místě, což prodlouží jeho životnost a zabrání množení bakterií. Zvláštní péči vyžadují například dřevěná prkénka.
Základní pravidla péče o prkénko:
Mezi použitím by mělo být prkénko suché. Čištění je doporučeno pouze vlhkou houbičkou, minimalizujte kontakt s vodou, ať neporušíte vrstvu ochranných olejů, kterým jsou prkénka napuštěna. Nemyjte v myčce nádobí a nepoužívejte v mikrovlnné troubě nebo troubě.
Výhodou dřevěného nádobí není jen funkčnost, ale také spojení s přírodou a vytváření jedinečné atmosféry v každé kuchyni.